8. 2. 2022

Maroko - výstup na Jebel Toubkal a Marrakeš

Maroko - pět dní v exotice s výstupem na nejvyšší horu severní Afriky a Velkého Atlasu.

S ohledem na letový řád nízkonákladových leteckých společností jsme vytvořili program, který v sobě zahrnuje výstup na nejvyšší horu severní Afriky, včetně aklimatizace a následný odpočinek a poznávání s nákupy v krásném a teplém prostředí exotického města Marrakeš.

1. den: ranní transfer z nástupních míst na Moravě, přes Brno na letiště ve Vídni. Odlet do Marrakeš. Transfer cca 250 km přímo do horské vesnice Imlil (1715 m), kde přespíme v místním hotelu s výhledem na údolí a pohoří Vysokého Atlasu a také rozkvetlou horskou oázu. Večeřet lze ve městě nebo přímo v hotelu (není v ceně).

2. den: snídaně v ceně. Dnes vystoupáme k chatě Refuge du Toubkal do výšky 3202 m. Cestou nás čekají četné zastávky na občerstvení (mačkaný juice, drobné jídlo), část treku vede podél řeky, část již ve vysokohorském terénu po velmi dobře znatelném chodníku. Jistě potkáme také osly s nákladem, další skupiny turistů i místní obyvatele fotogenické vesničky Sidi Chamarouch. Dnešní převýšení 1300 m. Trek asi 5-6 hodin. Večeře na horské chatě v ceně.

3. den: snídaně v ceně. Výstup na vrchol Jebel Toubkal (4167 m). Máme na to celý den a stoupat můžeme pomalu a v poklidu. Čeká nás vysokohorský terén, velké kamenné balvany, kamenný chodníček. Je možné, že narazíme na sněhové pláně, které bezpečně překonáme. Závěrečný úsek na vrchol může být větrný. Zpět na chatu sestoupíme stejnou cestou. Dnes nás čeká převýšení 900 m nahoru i dolů. Trek cca 7 hodin. Po návratu na chatu nás čeká zasloužená večeře (v ceně).

4. den: snídaně v ceně. Sestoupíme stejnou cestou zpět do vesnice Imlil. Cestou si prohlédneme říčku, vodopády, život místních berberů i květy provoněnou horskou oázu. Kolem poledne nás čeká přesun do Marrakeše. Ubytujeme se a vyrazíme do Mediny na večeři (není v ceně). Vychutnáme si večerní atmosféru úžasného trhu na náměstí Jemaa El Fna. Uvidíme krotitele hadů, kolem budou pobíhat opice, zahltí vás výkřiky prodavačů koření a kůže. Vůně a pachy tohoto místa se Ti na dlouho vryjí do paměti.

5. den: snídaně (není v ceně). Dopoledne si ještě prohlédneme hlavní památky Marrakeše, zejména palác El Badi, mešitu Mosquée de la Koutoubia. Zbytek času strávíme nákupy na místních trzích, případně ochutnáme ještě něco dobrého před odletem. Transfer na letiště a večerní odlet do Vídně.

6. den: V závislosti na příletu do Vídně transfer do ČR a příjezd do nástupních míst. Je možné, že budeme mít na některém evropském letišti delší čas na přestup. Počítáme s prohlídkou nějakého zajímavého města.

Zájezd Maroko - výstup na Jebel Toubkal a Marrakeš

Detaily zájezdu a rezervační formulář najdeš zde.

Základní cena: 17.900 Kč

Cena zahrnuje:

  • transfer z Moravy na letiště ve Vídni
  • leteckou dopravu Vídeň - Marrakeš s jedním palubním zavazadlem
  • transfer z letiště Marrakeš do Vysokého Atlasu a zpět do Marrakeše
  • 2x ubytování v městských hostelech se snídaní
  • 2x ubytování na horské chatě s polopenzí
  • práci marockého a českého průvodce
  • služby cestovní kanceláře, pojištění CK proti úpadku

Cena nezahrnuje:

  • komplexní pojištění na cesty Union Turista A30
  • vstupné do památek a objektů
  • 2x večeři (levně pořídíme v městské restauraci)
  • nápoje při večeřích, stravování během dne (svačinky)
  • případné druhé palubní zavazadlo na obou letech (cena na vyžádání)
josef-kretinsky
Autor:
Josef Křetinský