21. 1. 2022

Bretagne - program zájezdu

Formou nenáročných cyklistických etap jsme spojili nejkrásnější místa severní a jižní Bretaně z Le Mont Saint Michel až k megalitům v Carnacu.

1. den: odjíždíme většinou ráno z Brna a kolem poledne z Prahy. Nočním přejezdem se přesuneme do Francie

2. den: ráno přijíždíme na sever od Fougères a děláme krátkou, pěší zastávku u jednoho z největších středověkých hradů Evropy. Následuje přejezd autobusem k nejdůležitější památce Bretaně i celé Francie - Le Mont St. Michel. Podél pobřeží už na kole do města Cancale, kde ochutnáme ústřice a dále přes poloostrov Point du Grouin do kempu v předměstí St. Malo. Večeře. Celkem 60-70 km. Mapka a převýšení. Etapu lze zkrátit variantou přes St.Coulomb.

3. den: Snídaně. Přímo z kempu cykloetapa k Rochers. Ve skále jsou zde vytesané úžasné obrazy obličejů i celých postav. Můžeme se i koupat na Plage du Val, dále nádherné, středověké město Saint Malo se centrem uprostřed hradeb, které si pěšky projdeme. Dále na kole podél zálivu La Rance do města St Suliac - jedné z nejkrásnějších rybářských vesnic celé Francie. V bufetu na pláži ochutnáme třeba škeble Les moules. Aktivní jedinci mohou vyrazit na procházku ke kapli svaté Madony s výhledem na záliv. Zpět do kempu pojedeme přes Saint Méloir-des-Ondes. Celkem 56-60 km. Mapka a převýšení.

4. den: Snídaně. Etapa do Dinan - nádherného města, které je právem nazýváno "středověká perla". Centrum města si projdeme pěšky. Na kole se projedeme také po příjemné cyklostezce podél kanálu řeky La Rance. Do kempu se vrátíme autobusem. Večeře. 65-70 km Mapka a převýšení

5. den: Snídaně. Dnes je odpočinkový den. Můžeš se koupat na krásné písečné pláži u kempu, projít se podél okolních skal nebo fakultativně vyrazit busem na výlet do krásného akvária v St. Malo. Večeře.

6. den: Snídaně. Malebným trajektem přejedeme i s koly do města Dinard, kde se můžeš okoupat a projít procházkou po skalnatém pobřeží (Promenade du Clair de Lune), dále již na kole přes řadu pitoreskních vesniček s uvízlými kocábkami na mělčině Saint Lunaire a Saint-Briac-Sur-Mer. Cestou zpět vnitrozemím zemědělským krajem plným krásných francouzských rezidencí. Večeře. 46-50 km Mapka a převýšení.

7. den: Snídaně. Autobusem tě přiblížíme k pevnosti Forte la Latte, nádherný hrad, kde se natáčelo plno historických filmů, dále na kole k majáku Cap Fréhel (možnost vylézt až nahoru na maják), dále k Erquy (možnost koupání). Zpět k autobusu vnitrozemím. Večeře. 55-60 km Mapka a převýšení

8. den: Druhý odpočinkový den plný zážitků. Po snídani opustíme kemp se všemi věcmi a autobusem se přesuneme do městečka Perros-Guirec do oblasti tzv. Růžových skal, kde si pěšky projdeme poznávací chodník ve úžasných a fotogenických skalách až k majáku a do městečka '''Ploumanac'h'''. Přejezd do kempu na jihu Bretaně. Ubytování v kempu na jihu Bretaně, večeře. Mapka a převýšení

9. den: Po snídani přejezd autobusem do Carnac. Dnes nás čeká den keltské kultury. Carnac - nejúchvatnější a největší naleziště megalitických památek na světě. Navštívíme pole dolmenů a ukážeme si i ty největší z nich. Na kole projedeme Quiberon - poloostrov spojený s pevninou nánosem písku. Čekají Tě nádherné výhledy na rozbouřené moře a skály. Na východě ostrova je možné se koupat. Možná zajížďka až do Locmariaquer s největším megalitem v Evropě, kterému se také říká Krásný kámen. Zpět do kempu autobusem. Večeře. Etapa cca 60 km. Mapka a převýšení

10. den: Z kempu vyrazíme přímo na kolech, směr Treffléan a hrad Chateau de Largoet, který Tě nadchne. Stará, opuštěná a úžasně fotogenická stavba v lese. Dále etapa do Vannes - středověké prádelny, krásné historické městské brány, francouzské zahrady, řada kaváren na náměstí. Volný čas ve městě a individuální návrat do kempu. Večeře. Etapa cca 45-50 km. Mapka a převýšení

11. den: Snídaně, balení věcí, naložení kol, dopolední odjezd přes Francii, Německo zpět do ČR.

12. den: Příjezd do Prahy, do Brna a dalších nástupních míst (dle odjezdu). Praha v dopoledních hodinách, Brno v poledních hodinách, Ostrava odpoledne.

Navržený program je variabilní. Každý večer si sedneme nad mapou a dobrým francouzským vínem v kempu a s průvodcem si vysvětlíme, jaké jsou pro následující den možnosti. Etapy můžeme zájemcům zkrátit, ale také prodloužit tak, aby vyhovovaly jejich představě o výkonu, množství najetých kilometrů a převýšení.
Etapy v Bretani nejsou dlouhé a kilometry díky velkému množství zajímavostí velmi rychle ubíhají. Obtížnost může zvýšit časté mrholení nebo vítr. V případě velké únavy je vždy možné etapu vynechat a věnovat se procházkám či relaxaci v kempu.

Průvodce má právo na místě program libovolně upravit, zaměnit jednotlivé dny mezi sebou, do programu přidat něco nového či naopak některý program vynechat a to v závislosti na předpovědi počasí, v závislosti na dopravní situaci, podle fyzické zdatnosti účastníků zájezdu a dalších předem nepředvídatelných okolností.

Zájezd Bretagne na kole

Detaily zájezdu a rezervační formulář najdeš zde.

Základní cena: 15 900 Kč

Cena zahrnuje:

  • dopravu autobusem s kvalitním cyklovlekem
  • 9x ubytování ve dvou kempech ve vlastních stanech
  • 9x polopenzi z naší polní kuchyně
  • práci průvodců a kuchaře
  • služby cestovní kanceláře, pojištění CK, DPH

Cena nezahrnuje:

Příplatky:
Příplatky zvolte v rolovacím menu v přihlášce k zájezdu...

  • +2000 Kč/osobu v plně obsazeném mobilním domku/stanovém domě
  • +5000 Kč/osobu v mobilním domku/stanovém domě s jedním neobsazeným lůžkem (3 osoby)

Slevy:

  • děti do 12,99 let: -2.000 Kč
josef-kretinsky
Autor:
Josef Křetinský