26. 1. 2022

Šumava na kole

Podrobný program cyklozájezdu Šumava na kole

1. den: Odjezd z nástupních míst v ranních hodinách a přejezd na Šumavu. Příjezd na start etapy do Nýrska kolem poledne. Po vyložení kol a rychlého občerstvení z vlastních zásob se vydáme CHKO Šumava kolem vodní nádrže Nýrsko pod vrchol kopce Lomničky (1026 m n. m.) od kterého budeme pokračovat podél česko-německé hranice po vrstevnici do mírného stoupání, které občas vystřídá i příjemný sjezd z kopce. Cestou zastavíme u vodopádu Bíla Strž a Černého jezera. Od jezera nás čeká stoupání na rozhlednu Pancíř (1214 m n. m.), kde se můžeme kochat výhledy z rozhledny, případně se po absolvovaném prudším stoupání můžeme občerstvit třeba čepovaným pivem a dát si něco k jídlu v místní restauraci. Nyní nás čeká 8km dlouhý sjezd do Železné rudy s klesáním cca 440 výškových metrů. Ubytování ve večerních hodinách, kde už nás bude čekat naše dodávka/minibus s našimi věcmi. (40km, stoupání 973m, klesání 652m) Trasa: zde.

Mapka trasy prvního dne:

2. den: Snídaně na ubytování v 7:00 – 8:00. Po snídani naložíme věci do dodávky/minibusu a vydáme se na kolech na nejnáročnější etapu zájezdu. Dnes nás čeká 72km nádhernou krajinou NP Šumava. Podél různých potůčků, remízků, lesů a luk se dostaneme do turistický známého střediska Modrava, kde se natáčel seriál Policie Modrava. Zde si dáme občerstvení a dojedeme k samotnému prameni Vltavy. Zde máme již nejvýše položený bod trasy za sebou a čeká nás krásných 24km dlouhý sjezd (516 výškových metrů) s jen pár krátkými stoupáními. Cílem dnešní cesty je městečko Lenora, kde se ubytujeme v odpoledních hodinách. Dodávka/minibus nás bude zde čekat. Večeře v místní restauraci. (72km, stoupání 1385 m, klesání 1402 m) Trasa: zde.

Mapka trasy druhého dne:

3. den: Snídaně na ubytování v 7:00 – 8:00. Po snídani se opět sbalíme a dámě věci do dodávky/minibusu. Dnes projedeme na kolech zbývající část Národního parku Šumava. Opět nás čekají nádherné pohledy na okolní přírodu a úžasné cyklostezky. Kolem vodní nádrže Lipno dojedeme až do Lipna nad Vltavou, kde už nás bude čekat odvoz. Zde si před návratem domů můžeme dát občerstvení, sbalíme se a vyrazíme směrem k domovům. Zpět do nástupních míst přijedeme ve večerních hodinách. (61km, stoupání 543 m, klesání 532 m) Trasa: zde.

Mapka trasy třetího dne:

Pozn.: Trasa i místa ubytování mohou být upraveny v závislosti na počtu účastníků.

Proč jet s námi:

  • zajistíme veškerou logistiku
  • ubytování každý den jinde, nevracíme se zpět na start
  • autobus každý den převeze vaše věci do cíle etapy, takže šlapete nalehko

Zájezd Šumava na kole

Detaily zájezdu a rezervační formulář najdeš zde.

Základní cena: 5 900 Kč

Radim Jaluvka
Autor:
Radim Jalůvka