21. 12. 2021

Program zájezdu Salza

Víkend na nejkrásnější rakouské řece. Od pátku do neděle skvělá zábava a adrenalinové zážitky bezpečně a pohodlně.

Toto je program zájezdu Salza.

1. den: Máš možnost si vybrat z řady nástupních míst na Moravě do Rakouska. K Salze dorazíš naším minibusem ve večerních hodinách, kdy se ubytuješ v našem kempu nebo pensionu. Můžeme ještě společně posedět, popovídat si a vypijeme první lahve nějakého skvělého moku. Pokud šetříš dovolenou a chceš vlastní dopravu, můžeš přijet až v sobotu ráno.

2. den: Pro zájemce připravujeme snídani. Od 8:00 hod. máš důležité, ale zábavné školení k bezpečnosti, k pohybu po řece, k ovládání lodi a k celkovému programu. Převezeme tě na začátek řeky - většinou pod přehradu. První den tě čeká splutí v délce 19 km plavby – obtížnost WW I – WW III. Plavba končí za Alpským městečkem Wildalpen u kempu. Cestou si klidně i několikrát vyzkoušíš legendární sportovní peřej, kde tě řádně vyfotíme a natočíme na památku. Večer organizujeme společný táborák. A pokud si objednáš grilování, dostaneš i skvěle připravenou večeři. Ostatní mají možnost využít oheň pro vlastní grilování.

3. den: Pro zájemce připravujeme snídani. Od 8:00 hod je další informační schůzka k druhému dni plavby. Z kempu vyrážíme dále po proudu řeky. Druhá etapa plavby má délku asi 14 km - obtížnosti WW II - WW III. Dobrovolně si můžeš skočit do smaragdové řeky z třímetrového můstku nebo ze skály. Závěrečná část řeky vede v úžasné soutěsce, která je právem považována za nejhezčí úsek plavby. Na konci tohoto skvělého zážitku tě čeká pláž s možností koupání. Zde naše lodě vyčistíme, vysušíme, zabalíme a přesuneme se na místo ubytování, kde se můžeš ještě připravit na cestu k domovu. Přijedeš do nástupních míst ve večerních hodinách.

Řidiče aut vlastní dopravy dopravíme dodávkou zpět k jejich vozům, aby se dostali zpět na ubytování. Na oplátku můžeme tvé auto využít pro logistiku pohybu aut a osob podél řeky. Pokud pojedeš vlastní dopravou platíš parkovné podél řeky - tzv. Salzaline poplatek ve výši 10 EUR/den. Doporučujeme proto využít pro příjezd na Salzu naši dopravu mikrobusy.

Program zájezdu se může změnit - zejména na základě počasí a v závislosti na stavu vodní hladiny řeky. Při vysokém stavu vody můžeš absolvovat úsek řeky nad přehradou nebo si zopakovat horní úsek řeky během obou dní. Při nízkém stavu řeky se naopak můžeš pohybovat po proudu řeky a oba dny jezdit v soutěsce. Hlavním cílem těchto změn je tvá bezpečnost ! O změně programu rozhoduje na místě zkušený vodácký instruktor. Stav hladiny řeky Salzy můžeš sledovat také zde.

josef-kretinsky
Autor:
Josef Křetinský