28. 3. 2022

Program zájezdu Dachstein- pohodové ferraty

Program zájezdu

1. den: odjezd ve večerních hodinách z nástupních míst do Rakouska, kde se dospíme v autě nebo ve spacáku vedle auta.

2. den: ráno si po snídani řekneme jak se pohybovat na via ferratách, jak se správně jistit atd. Následovat bude lezení a trénink na cvičných ferratách s krásnými výhledy na údolí i vrchol Dachsteinu. Užijeme si tři různé cesty s různými obtížnostmi, které se dají vzájemně kombinovat a postupně zvyšovat náročnost B-C-D. Přejedeme na ubytování, kde vám průvodce připraví večeři.

3. den: po snídani a krátkém přejezdu autem strávíme celý den v Stříbrné soutěsce. Po dřevěných chodnících projdeme podél průzračné říčky Silberkarbach. Cestou si vyzkoušíme ferraty Hias (C/D), Rosina (D). Po odpočinku na chatě s občerstvením pak můžeme pokračovat ferratou Siega (C/D). Kdo chce, může si odpočinout jen běžnou turistikou s výhledy. Zpět po panoramatické pěšině Höhenweg k autu. Po příjezdu do penzionu bude následovat opět večeře, tentokrát formou grilování.

4. den: po snídani přejedeme autem na spodní stanici a lanovkou vyjedeme na vrchol Hunerkogel (1687 m). Bezpečnou cestou přestoupíme ledovec Schladming Gletscher a Hallstätter Gletscher a díky předchozímu tréninku zvládneme výstup na Hoher Dachstein (2995 m). Zpět opět lanovkou. Cestou si odvážní vyzkouší také jízdu na střeše lanovky ! Večerní odjezd do ČR. Příjezd v nočních hodinách.

Pro rezervaci na tento zájezd stačí kliknout sem.

Ubytování a stravování

Spát budeme v alpském penzionu s výhledem na hory a příjemným venkovním posezením. Průvodce vám připraví chutnou polopenzi a v sobotu večer v podobě grilování, samozřejmě i pro vegetariány. Strava i ubytování je zahrnuta v ceně zájezdu. Strava během dne není v ceně zájezdu, vyřešíme oběd formou svačiny nebo zastávkou v nějaké horské chatě. Ceny jídel v Rakousku se pohybují kolem 10-15 Euro.

Obtížnost

Obtížnost se bude postupně zvyšovat. Začneme nejlehčí možnou ferratou typu B. Vyzkoušíme si C s velmi krátkými prvky D. Tyto ferraty zvládají i děti a úplní začátečníci. Další den na ferratách Stříbrné soutěsky prodloužíme úseky s obtížností D. Tyto cesty však lze zcela vynechat. Na vrchol Dachsteinu není ferrata náročná a nejtěžší úseky jsou klasifikovány jako C. Proto dáváme této variantě zájezdu celkovou náročnost 2 - mírně těžká.

Vybavení

Na tomto zájezdu je povinná výbava na zajištěné cesty. Pro prvních 16 přihlášených máme k dispozici naši půjčovnu vybavení. Pokud máte vybavení své, můžete ho samozřejmě využít. Půjčujeme jen kompletní výbavu (přilba, sedací úvazek, prsní úvazek, smyčky, brzdu). Cena za půjčení je 200 Kč/den. Výbavu rezervujte v rámci příplatků v přihlášce.

Covid-19

Informace o možnostech a podmínkách cestování najdete zde..

Základní cena

Základní cena: 6900 Kč

Základní cena zahrnuje:

  • dopravu
  • ubytování v penzionu
  • polopenzi
  • vstup do Stříbrné soutěsky
  • práci průvodce a kuchaře
  • DPH, pojištění cestovní kanceláře proti úpadku, poplatky

Základní cena nezahrnuje:

  • náklady na individuální stravování během dne
  • lanovku Gletscherbahn (44 Euro)
  • půjčovné via ferrata výbavy (+200 Kč/den)

Technické vychytávky

Naši průvodci jsou vybavení GPS modulem pro jejich sledování. Používáme elektronické mapy ve formátu mapy.cz a komunikujeme s klienty ve skupině zřízené v aplikaci WhatsApp. Díky tomu je Vaše orientace jednodušší. Zájemci se mohou pohybovat i sami, bez doprovodu průvodce. Další informace obdržíte v pokynech na cestu.

243120957_10209743318936834_523080536539876323_n
Autor:
Patrik Škoda