18. 1. 2024

Menorca - turistika po GR223 - program

Program akce zahrnuje šest krásných etap na pobřeží Menorky. Nocujeme na jednom místě a na etapy nás rozváží pohodlný minibus. Stezky vedou po krásné GR223, které se také přezdívá Koňská stezka - Camí de Cavalls. V programu je nejen dostatek koupání, ale často různé strážní věže, skalní útvary, výhledy, borovicové lesy nebo třeba majáky. A samozřejmě také dostatek gastronomie.

Toto je program zájezdu Menorca - turistika po GR223 - Koňská stezka.

1. den: Transfer z Brna na letiště v Praze, let Praha - Mahón. Po příletu krátký transfer do hotelu a ubytování.
2. den: První etapa po Koňské stezce podél severního pobřeží do zátoky Cala Pregonda. Cestou mnoho možností ke koupání nebo možnost prodloužení túry ke strážní věži Torre de Sanitja.
3. den: Pokračování putování po severním pobřeží z Cala Pregonda do Cala d´Algaiarens. Severní pobřeží je nejméně osídlená část Menorcy, kde si vychutnáme opravdovou samotu a divokost ostrova.
4. den: Etapa podél západního pobřeží s mnoha dalekými výhledy nás zavede polopouštní krajinou kolem majáku Punta Nati k přírodnímu mostu Pont d´en Gil. Naším cílem bude historické město Ciutadella, kde se po zásluze odměníme pivkem nebo kávičkou.
5. den: Cala En Bosch – Cala Galdana je úsek jihozápadního pobřeží, kde kontrastují bílé skály se zelení borovic a tyrkysovým mořem. Během túry koupání na nádherných plážích Son Saura, Cala Turqueta, Talaier a Cala Macarella.
6. den: Podél jižního pobřeží budeme pokračovat z velké části příjemně stíněnou stezkou borovicovými lesy přes pláže Cala Mitjana, Cala Trebalúquer a Cala Escorxada až k nejdelší pláži Menorcy – Son Bou.
7. den: Etapa po severovýchodním pobřeží Menorcy od historické věže Torre de Sa Mesquida k majáku Far de Favaritx (cca 15 km). Túra vede přírodní rezervací s´Albufera des Grau, která je místními označována jako nejhezčí část Menorcy.
8. den: Dopoledne procházka do romantické rybářské vesničky Fornells se zachovalou strážní věží Torre de Fornells (vyhlídka) a malebným přístavem vyhlášeným rybími specialitami. Odpoledne prohlídka a volno v hlavním městě Mahón. Večerní let Mahón - Praha, noční transfer minibusem CK zpět do Brna.

Upozorňujeme, že v programu zájezdu může dojít k menším změnám nebo pořadí túr může být průvodcem na místě změněno.

Základní cena: 31.900 Kč

Cena zahrnuje:

  • letenku na trase Praha – Menorca – Praha
  • transfery minibusem po ostrově na jednotlivé túry
  • transfer na letiště v Praze z Moravy a zpět
  • 7x ubytování v apartmánu
  • 7x polopenzi formou bufetu
  • služby průvodce a organizátora celé akce
  • služby CK, pojištění CK proti úpadku, DPH

Cena nezahrnuje:

josef-kretinsky
Autor:
Josef Křetinský