23. 10. 2022

Korutany na kole

Program pohodového cyklistického zájezdu v krásném prostředí Korutan

1. den:
Odjezd z ČR v brzkých ranních hodinách, příjezd do místa ubytování nedaleko Villachu kolem poledne. Odpolední příprava kol a krátká rozjížďka kolem jezírka MagdalenenSee až k řece Drávě a do centra Villachu. Večeře.

2. den:
Snídaně. Etapa kolem jezera Ossiacher See, které leží v cca 500 m n.m. Etapa jen s malým převýšením. Možnosti koupání, návštěva zříceniny hradu Landskron u Villachu (ukázky výcviku  dravých ptáků,  Affennberg – opičí hora – kolonie makaků). Vzdálenost max 60 km. Večeře.

3. den:
Snídaně, výjezd na horu Gerlitzen 1909 m n.m. - významný vyhlídkový vrchol v tomto regionu. V zimě lyžařské středisko.
A: Pohodová skupina vyjede i s koly lanovkou na vrchol Gerlitzen (lanovka není v ceně) a odtud následuje sjezd s nádhernými výhledy a vcelku nenáročná cesta kolem masívu hory zpět k jezeru a k ubytování.
B: Výrazně sportovnější varianta obnáší zdolání cca 1500 výškových metrů vlastními silami. Vzdálenost 45 - 70 km. Večeře.

4. den:
Snídaně. Etapa kolem jezera Wörtersee. Navštívíme lázeňská města Velden, Pörtschach s jejich noblesní atmosférou, vesničku Maria Wörth na poloostrově vybíhajícím do jezera s významným gotickým kostelem.  Odsud je možné etapu prodloužit na vyhlídku Pyramidenkogel s fascinující dřevěnou rozhlednou, ze které je vidět celé jezero a okolí.  Zájemci se mohou vypravit do hlavního města Korutan Klagenfurtu  s historickým centrem, expozicí Minimundus. Vzdálenost 50 - 85 km. Večeře.

5. den:
Snídaně. Po Drávské cyklostezce z Villachu směrem do Feistritz im Rosental. Naložení kol a odjezd do ČR. Návrat ve večerních hodinách. (40 km)

Zájezd Korutany na kole

Více informací o zájezdu a rezervační formulář najdeš zde.

Radim Jaluvka
Autor:
Radim Jalůvka