2. 1. 2023

Nejlepší ferraty Solné komory - program

Podrobný program ferratového zájezdu

1.den: Ranní odjezd z nástupních míst do rakouského Bad Ischl, odkud vyjedeme lanovkou na nástup Katrin klettersteig (B/C). Je to docela nenáročná ferrata na rozlez, pěkně vedená po hřbetu pevného a členitého vápence s krásnými výhledy. Ferrata nám zabere hodinu a nastoupáme na ní 300 m. Po krátkém sestupu k lanovce se zastavíme v horské chatičce na zasloužené pivo a přejedeme se ubytovat do kempu. Večer se můžeme projít do Hallstatu s krásným historickým centrem, zapsaným v seznamu UNESCO.

2.den: Ráno vyrazíme do soutěsky, kde si vylezeme Postalmklamm Klettersteig (D) s volitelnou variantou F. Je to tříhodinová ferrata s převýšením 500 m a povede nás kaňonem přes spoustu lanových mostů, žebříků a zajímavých překážek. Po vylezení sestoupíme k autu, dojedeme do kempu a večer můžeme udělat posezení u ohně, zahrát na kytaru nebo opéct špekáčky.

3.den: Ráno sbalíme všechny věci a pojedeme ke Gosavskému jezeru. Odtud vyjedeme lanovkou na nástup Intersport klettersteig (C/D). Ferrata nám zabere něco přes 3 hodiny s převýšením 500 m. Před koncem ferraty je postavený vzdušný a neuvěřitelně vzrušující panoramatický žebřík. Kdo by se na něj necítil, tak jej může snadno obejít, ale přijde o krásné fotky z něj. U vrcholového kříže se vyfotíme, nasvačíme a vyrazíme po sestupu k domovu

Pro rezervaci tohoto zájezdu klikni sem.

Akce je vhodná pro již zkušenější ferratisty, kteří hravě zvládnou ferraty obtížnosti C. Začínající ferratisti nebo zájemci se jimi stát nezoufejte, a využijte jeden z našich níže uvedených ferratových kurzů.

Kurz via ferrata v Raxalpe

Kurz via ferrata Solná komora

243120957_10209743318936834_523080536539876323_n
Autor:
Patrik Škoda