22. 12. 2021

Triglav ubytování

Během zájezdu Triglav víkend nocujeme na dvou horských chatách. Program si tak užijeme v naprosté pohodě a komfortu.

Ubytování je na našem zájezdu Triglav víkend zahrnuto v základní ceně.

Šlamerjev dom

Horská chata, která se nachází na konci údolí Vrata v Julských Alpách. Chata se nachází v nadmořské výšce 1015 m a je dostupná naší dodávkou. Po příjezdu je nutné s bagáží dojít do chaty cca 500 m od parkoviště. Šlamerjev dom stojí na místě bývalé Šlajmerjevovy vily, funguje jako přístavba Aljažev dom - recepce a stravovací část jsou organizovány v Aljažev dom. Šlajmerjev dom má 67 lůžek v 8 pokojích, umývárny a toalety jsou v obou podlažích. Za využití teplé sprchy se platí drobný poplatek 1 EUR.

Triglavski dom

Jiným názvem Triglavski dom na Kredarici se nachází v nadmořské výšce 2515 m n.m. přímo pod vrcholem Malého Triglavu. Patří k největším a také nejstarším chatám v Alpách. První objekt zde stával již v roce 1896, ale dnešní podoba je z let 1983-1984, kdy zde vyrostl objekt se třemi patry a kapacitou až 300 lůžek. Je zde také malá meteorologická stanice, kostelík a několik technických staveb. Na chatě je velká jídelna, která nabízí několik druhů jídel. K dispozici je společná sprcha a toalety. Tekoucí voda bývá někdy v omezeném množství a není pitná. Na chatě je možné zakoupit balenou vodu. Pokoje jsou pro více osob, počítejte s postelemi na patro. K dispozici je deka. Našim klientům doporučujeme nosit vlastní lehkou vložku do spacáku.
Na chatě si necháváme většinu věcí a na vrchol vždy vyrážíme nalehko. Cesta zpět z vrcholu vede opět kolem chaty, kde si věci opět doplníme do batohů.

Stravování na chatách a během túr

Na chatu Šlamerjev dom přijíždíme ve večerních hodinách. Kuchyň je již často zavřená a k dispozici míváme jen skvělé slovinské lahvové pivo. Během pátečního programu proto počítejte spíše s vlastním stravováním z domu. Snídaně v sobotu také probíhá formou vlastních zásob, které Vám pohodlně dopravíme autem až na parkoviště nedaleko chaty. V odpoledních hodinách, kdy dosáhneme chaty Triglavski dom si již můžeme objednat skvělou polévku nebo větší jídlo na oběd i na večeři. Stejně tak nám na chatě připraví chutnou snídani. Počítejte s cenou okolo 25 EUR za polopenzi.
Po sestupu do údolí Krmy, případně zpět k Šlamerjevu domu, je na místních chatách otevřeno a před odjezdem k domovu je možné se ještě občerstvit polévkou, klobáskou nebo větším jídlem. V případě zájmu je možné se zastavit na drobné jídlo v některé z rakouských dálničních restaurací.

Zájezd Triglav víkend

Základní cena 6900,- Kč

Cena zahrnuje:

  • dopravu dodávkou pro 8+1 míst, nebo minibusem
  • 2x ubytování na horské chatě
  • práci řidiče a průvodce
  • služby cestovní kanceláře, včetně pojištění CK proti úpadku.

Cena nezahrnuje:

  • stravování
  • pojištění léčebných výloh do zahraničí Union Sport, případně Union Pandemic
  • půjčovnu povinné výbavy (přilba, úvazek, ferratová brzda) + 200 Kč/den
josef-kretinsky
Autor:
Josef Křetinský