12. 2. 2024

Přírodní krásy Gruzie s pobytem u moře - program

Program turistického a poznávacího zájezdu Přírodní krásy Gruzie s pobytem u moře

1. den: Odjezd v odpoledních hodinách z nástupních míst na Moravě. Transfer na letiště v Katowicích (Polsko). Večerní přílet do Kutaisi. Převzetí dodávky a transfer na ubytování na pobřeží Černého moře.

2. den: Výlet do údolí řeky Tekhuri. Návštěva zříceniny hradu Nokalakevi (řecky Archeopolis). Relaxace pod přírodním termálním vodopádem Dedamoka s horkou vodou a s koupáním v ledové řece Tekhuri uvolní naše těla jako nejlepší přírodní sauna. Dále k vodopádu Abhesi s turistikou v oblasti známého turistického centra Martvili. Navštívíme několik dalších vodopádů a jeskyní a projdeme se v okolí průzračné řeky Toba a Abasha. Cestou zpět navštívíme prastarý klášter Khobi ze 13. století. Zasloužená večeře v některé z restaurací.

3. den: Dnes vyrazíme na obhlídku města Batumi. V předměstí navštívíme nádhernou botanickou zahradu. Ve městě je k vidění skvělé delfinárium s představením, dá se zde koupat na jedné z krásných pláží, nakupovat, obdivovat čilý ruch tohoto moderního města Gruzie. Večeře v místní restauraci.

4. den: Dnešní den budeme věnovat národnímu parku Mtirala. Projdeme si okruh v místním pralese plným vodopádů, řek, záhadných stromů a lanových mostků přes kaňony v okolí centra Chakvistavi. Večer si sami ugrilujeme dobrou čerstvou rybu od místního rybáře.

5. den: Vyrazíme na prohlídku druhého největšího města Gruzie - Kutaisi. Nejdříve se ale krátce projedeme na kánoi po průzračné řece kaňonu Martvili. Díky poznávacímu chodníku uvidíme několik vodopádů. Navštívíme kaňon Okatse s visutým chodníkem vysoko nad propastí. Ve městě nás čeká známá Kolchidská fontána, nádherná katedrála Bagrati nebo třeba projížďka historickou lanovkou nad řekou Rioni. Povečeříme v některé z restaurací.

6. den: Dnes nás čeká odpočinkový den. Strávíme ho na známé pláži s magnetickým pískem Shekvetili. Zdejší písek velmi prospívá lidskému zdraví v oblasti srdce a bolavých kloubů. Večeře v oblíbené restauraci v Poti s prohlídkou města, několik alternativních možností v okolí.

7. den: Brzy ráno vyrazíme na celodenní výlet do oblasti v okolí hory Makhuntseti (1386 m). Navštívíme místní historický obloukový most, krásný stejnojmenný vodopád. Možnost absolvovat krátký zip-line přes řeku Adjaris-Tskali nebo nenáročný rafting s místní agenturou.

8. den: Dopolední volno u moře spojené s koupáním a relaxací, případně poslední nákupy. Transfer na letiště do Kutaisi. Předání dodávky u letiště. Večerní odlet do Katowic. Transfer do nástupních míst na Moravě v nočních hodinách.

josef-kretinsky
Autor:
Josef Křetinský