1. 12. 2020

Přeprava kol na zájezdech

Naše cestovní kancelář pořádá celou řadu cyklistických zájezdů. Tvé kolo přepravíme v cyklovleku. Vlastníme několik typů cyklovleků, které používáme v závislosti na obsazenosti a povaze cyklistické akce. Společná zásada všech způsobů dopravy kol je bezpečnost a ochrana tvého kola.

Cestovní kancelář FRČÍME je známá tím, že ruší minimum svých zájezdů. Je to proto, že dokážeme velmi pružně reagovat na aktuální situaci a obsazenost našich zájezdů a dokážeme pružně měnit dopravní prostředky pro realizaci našich zájezdů. Řada akcí se tak může konat již od počtu sedmi klientů. Cyklovleky je možné také zapůjčit v naší půjčovně.

Velký cyklovlek pro 44 kol

přeprava kol frčímeNovinka v nabídce naší cestovní kanceláře. Od roku 2020 vlastníme nový a supermoderní cyklovlek pro 44 kol. Kola jsou zde zavěšena za přední kolo na samosvorném háku, který tlačí kolo do kolejnice a brání tak jeho vyskočení a poškození. Kolo je přichyceno silnou trubkou za rám a to pomocí plastové koncovky, která je otočná a může se přizpůsobit tvaru rámu tvého kola. Díky tomu kolo perfektně a pevně drží ve své poloze. Háky jsou navíc ve třech různých výškách, což umožňuje efektivně míjet řídítka jednotlivých kol. Zadní kolo je připevněno v kolejnici pomocí pásky. Pod koly zbývá velké množství místa na zavazadla a také pro naší polní kuchyni. Vlek je opatřen zásuvkou pro naši polní lednici a také osvětlením pro noční nakládku kol. Zadní víko vleku je výklopné a slouží zároveň jako stříška proti dešti. Pod vlekem je úložný prostor pro lavice a stoly. Tento vlek můžete nejčastěji potkat na zájezdech na Sardinii, Korsiku, v Provence, v Toskánsku, v Korutanech a nebo u jezera Garda.

Menší cyklovlek pro 22 kol

přeprava kol frčímeNěkteré zájezdy jezdíme minibusem Mercedes-Benz Sprinter pro 19+1 osob. Tyto cyklistické akce doprovází náš cyklovlek pro 22 kol. Kola jsou zde umístěna v rychlo upínácích, které nahrazují přední kolo, které musíme z rámu kola odmontovat. Díky tomu kola drží zcela pevně a nehrozí jejich pád nebo poškození. Navíc nejsou zavěšena za kolo, které se tak nemůže poškodit váhou rámu. Rychlo upínáky máme přizpůsobeny pro všechny typy středů kol, takže i moderní kola jsou bezpečně uchycena. Zadní kolo je připevněno v kolejnici páskou. Přední kola visí na háku vždy u svého kola. Kola jsou ve vleku jednou řídítky vlevo, jednou vpravo, takže se hezky míjí. S tímto vlekem se můžete setkat na zájezdech na Dunajskou cyklostezku, v Korutanech, a nebo na našich akcích s ubytováním na lodi v Holandsku, Francii či v Německu.

Mikrovlek s dodávkou pro 9 kol

přeprava kol frčímeU malých zájezdů a průzkumných akcí jezdíváme dodávkou Ford Tourneo pro 8+1 osob. V takovém případě máme kola na střeše dodávky v cyklonosičích Thule. Větší kola a elektrokola převážíme v nákladním vleku, kde jsou uchycena utahovací páskou a proložena polystyrenovou výztuží. Menší kola převážíme v cyklovacích, které máme pro tyto účely speciálně vyrobeny. Takto jezdíme často na Dunajskou cyklostezku, ale také do Itálie nebo Francie, do Toskánska i na Korsiku.

Cyklovaky

U malých zájezdů a zejména u leteckých zájezdů používáme k přepravě kol cyklovaky. Do cyklovaku dáváme také menší kola u velmi dobře zaplněných zájezdů, kdy bereme na zájezd třeba 45 klientů a máme s sebou velký cyklovlek pro 44 osob. Cyklovak je pro kolo velmi bezpečný, protože rám kola je ve vaku, který je vyroben z pevné látky. Kola jsou odděleny a umístěny ve vnitřních kapsách cyklovaku. Kolo tak zabírá minimum prostoru a vše má své místo.

Elektrokola

Akceptujeme přepravu elektrokol. Naše vleky jsou na ně připraveny. V přihlášce své elektrokolo ale musíš nahlásit předem, nejlépe v textu poznámky, nebo e-mailem. Počet elektrokol na každém zájezdu je vzhledem ke své váze a kapacitě cyklovleku omezený. Nenahlášené elektrokolo nemusí být u nástupu akceptováno.

Pokud máš drahé nebo velmi milované kolo, doporučujeme, aby sis ho u všech druhů dopravy ochránil, zejména rám a drahé součástky, výztuží. Nejčastěji se používají ochranné pěnové trubky určené primárně k izolaci vodovodního potrubí. Zakoupíš je v každém vodo-topo obchodě. Trubku stačí podélně rozříznout a navléct na rám kola. Trubky se dokonce dělají v několika variantách tloušťky. Izolepou pak na několika místech můžeš trubku opět utáhnout a zajistit proti pádu během přepravy. Doporučujeme obalovat všechny trubky rámu a přední i zadní vidlici kola.

Těšíme se na tebe i tvé kolo a brzy na některém z našich cyklozájezdů, ahoj !

josef-kretinsky
Autor:
Josef Křetinský