20. 11. 2017

Po nepřístupných územích Šumavy s průvodcem

Největším lákadlem výprav do šumavské divočiny je samozřejmě šance na spatření něčeho, co s pravděpodobností hraničící s jistotou ze značených turistických stezek nikdy neuvidíte.

Po nepřístupných územích Šumavy s průvodcem

Ve druhém století našeho letopočtu zakreslil do svého proslulého atlasu řecký učenec Klaudius Ptolemaios i zalesněné pohoří, které označil jeho starým keltským názvem – Gabreta. My dnes toto pohoří známe jako Šumavu. Ta se rozkládá na pomezí České republiky, Německa a částečně i Rakouska a o jejím současném významu svědčí i fakt, že na české i německé straně má tento region status národního parku. Výlet za poznáním její fascinující přírody by proto neměl chybět v plánu žádné dovolené strávené v hotelu na Lipně. Opravdový milovníci naší divoké přírody by potom měli uvažovat i o možnosti podniknout se zkušeným průvodcem výpravu na jinak těžko přístupná místa Šumavy a prožít na vlastní kůži skutečnou divokost místní přírody. No, nezní to jako skvělá příležitost pro úžasné snímky?

Vzhůru do divočiny!

Již desátým rokem nabízí Spolek průvodců Šumavy ve spolupráci s Národním parkem Šumava možnost zúčastnit se výprav do málo známých koutů šumavské divočiny a do míst, které jsou běžně nepřístupné. Vybrat si můžete z několik tras jedno nebo dvoudenních výletů a kapacita je z pochopitelných omezená, nezapomeňte se proto v případě zájmu registrovat s dostatečným předstihem. Neváhejte ale dlouho, opravdu to stojí za to!

Největší lákadla

Největším lákadlem výprav do šumavské divočiny je samozřejmě šance na spatření něčeho, co s pravděpodobností hraničící s jistotou ze značených turistických stezek nikdy neuvidíte. Jedná se především o velká zvířata obývající odlehlejší části Šumavy. Pohled na pasoucího se majestátního jelena je z těch, na které se nezapomíná. Stejně tak fascinující jsou i chvíle, kdy se před vámi zjeví vzácný tetřev nebo proběhne rys.

Za výlety do divoké přírody nemusíte cestovat jen na africké savany nebo džungle Jižní Ameriky. Stejně zajímavé dobrodružství lze zažít i zde, na Šumavě. Dopřejte si proto tento nevšední zážitek i během svého ubytování ve Frymburku!

josef-kretinsky
Autor:
Josef Křetinský