11. 12. 2023

Paříž a Versailles na kole

Jistě uvítáš detailně rozepsaný program našeho zájezdu Paříš a Versailles na kole.

Toto je program zájezdu Paříž a Versailles na kole. Detaily k zájezdu najdeš zde.

První den - odjíždíme ve večerních hodinách z Ostravy, Olomouce, Prostějova, Kroměříže a Brna přes Prahu nočním přejezdem Německa a Francie.
most-alexandra-velikehoDruhý den - odpolední příjezd do Paříže se zastávkou na nákupy v Remeši, ubytování v kempu v mobilních domcích. Podle častu příjezdu, únavy a počasí vyrazíme metrem a pěšky na večerní procházku s výhledy na krásně osvětlenou Paříž z návrší Montmartre - zejména Sacré Coeur, Moulin Rouge, Pigalle, prohlédneš si večerně osvětlené malebné uličky plné kaváren, pouličních malířů a umělců a také z bezpečné vzdálenosti nahlédneme do vykřičených částí Paříže.
Třetí den - Severní okruh Paříží - na kole se vydáme podél břehu řeky Seiny. Prohlédneme si paláce na Trocadéru, odkud je nejlepší výhled na Eiffelovu věž, dále k Malému a Velkému paláci a k Vítěznému oblouku. Odtud po Champs-Élysées až na náměstí Concorde, kde zažiješ pocit jako v cíli Tour de France. Podél Tuilerijských zahrad a muzea Louvre ke Královskému paláci a dále až na náměstí Bastille. Zpět se vydáme severní stranou Paříže přes hřbitov Pere Lachaise a Montmartre s prohlídkou Sacré Coeur za denního světla a dále přes hřbitov Montmartre a náměstí Charles de Gaulle zpět na Trocadéro a dále do kempu (40 km). Oběd máme naplánován v okolí La Halle. Okruh může být koncipován i opačným směrem, podle volby kempu.
vitezny-obloukČtvrtý den - Jižní okruh Paříží - na kole po opačném břehu Seiny. Prohlédneme si originál sochy Svobody na Labutím ostrově, přijedeme na Martova pole k Eiffelově věži s možnou prohlídkou prvního nebo druhého patra. Kolo Ti mezitím pohlídá ochotný průvodce. Dále podél řeky k Assemblée nationale, muzeu Orsay a na ostrov de la Cité s katedrálou Notre Dame (která se stále opravuje). Zpět jižní stranou přes Luxembourské zahrady s Luxembourským palácem, Panthéon k Invalidovně a dále zpět do kempu (30-40 km). Oběd máme naplánovaný v Latinské čtvrti.
Pátý den - dnes frčíme na kole přes Meudonský les k observatoři Meudon, dále po královské cestě k rybníku Ecrevisses do Viroflay a dále k zámku Versailles. Projížďka po zámecké zahradě ve Versailles s pěší prohlídkou nádherných zahrad (vstupné). Zpět kratší cestou s vyhlídkou na celou Paříž nebo s odjezdem přímo z Versailles (dle kempu). Celkem (40-50 km). Večerní odjezd zpět do ČR přes Francii a Německo.
Šestý den - příjezd v dopoledních hodinách do nástupních míst.

Zájezd Paříž a Versailles na kole

Základní cena: 11900 Kč
(v termínu C672 12900 Kč)

Cena zahrnuje:

  • dopravu do Paříže a zpět
  • 3x ubytování v mobilních domcích (základní ceně počítáme s plnou obsazeností 6 osob v mobilhome)
  • pobytovou taxu
  • průvodce znalý místního prostředí, mluvící francouzským jazykem
  • DPH, pojištění CK proti úpadku a všemožné poplatky

Cena nezahrnuje:

  • stravu - vlastní
  • komplexní pojištění na cesty Union TURISTA B
  • fakultativní výlety, jsou-li pořádány, vše co není uvedeno pod "cena zahrnuje"

Slevy:
Ubytování ve vlastním stanu: -1000 Kč/osobu

josef-kretinsky
Autor:
Josef Křetinský