6. 11. 2022

Möll a Isel - program, ubytování a strava na zájezdu

Detailní informace k programu vodáckého zájezdu na řece Möll a Isel.

Program:


1. den:
Kolem poledne odjíždíme z řady nástupních míst na Moravě do Rakouska. Většinou k řece Möll dorazíme až ve večerních hodinách, kdy se ubytujeme v našem kempu, se zájemci posedíme, popovídáme si a vypijeme první lahve nějakého skvělého moku.

2. den:
Pro zájemce připravujeme snídani od 8:00h. Po společné snídani si řekneme základní informace k dnešnímu programu, organizační záležitosti, případně co si s sebou vzít na vodu a co si obléci.
V 9:00h se přesuneme dodávkami případně vlastními auty na start etapy, na začátek řeky Möll - většinou pod přehradu.
Zde za tvé pomoci nachystáme vybavení, nafoukáme lodě a rozdáme si vše potřebné. Jakmile bude mít každý kompletní vybavení a svou kánoi připravenou, zkušený vodák ti dá řádnou instruktáž jak se na řece chovat, jak ovládat kánoi a hlavně dostaneš bezpečnostní pokyny.
Na vodu se dostaneme kolem 10:30h - 11:00h. Dnes nás čeká splutí řeky v délce 20 km plavbyobtížnost WW I – WW III. Plavba končí přímo u našeho kempu. Cestou si vyzkoušíme legendární sportovní peřej, kde Tě řádně vyfotíme a natočíme. Večer organizujeme společný táborák. A pokud si objednáš grilování, dostaneš i skvěle připravenou večeři. Ostatní mají možnost využít oheň pro vlastní grilování.

3. den:
Pro zájemce připravujeme snídani od 8:00h. Po snídani si dáme další informační schůzku k dnešnímu programu.
Následně si v kempu sbalíme veškeré své věci a vyrazíme na druhou řeku, a to řeku Isel. Na této řece nás čeká úsek o délce 16 kmobtížnosti WW II – WW IV. Na konci tohoto skvělého zážitku nás čeká pláž s možností koupání.
Následuje balení lodí a vybavení a vydáme se na cestu zpět do nástupních míst, kam dorazíme ve večerních hodinách. Cestou si můžeme udělat zastávku na rychlé občerstvení.
Řidiče aut vlastní dopravy dopravíme dodávkou zpět k jejich vozům, aby se dostali zpět do kempu. Na oplátku Vaše auta můžeme využít pro logistiku pohybu aut a osob podél řeky.

POZOR: Program zájezdu se může změnit - zejména na základě počasí a v závislosti na stavu vodní hladiny řeky. Při vysokém stavu vody můžeme absolvovat jinou řeku nebo zopakovat první řeku (Möll) během obou dní. Při nízkém stavu řeky se naopak můžeme přesouvat na řeku Isel a Dráva. Hlavním cílem těchto změn je bezpečnost účastníků. O změně programu rozhoduje na místě zkušený vodácký instruktor.

Ubytování

Ubytování máme zajištěno v kempu Campanula. Kemp se nachází v rakouských Korutanech, na levém břehu řeky Möll, v nádherném prostředí rakouských Alp. K nocování můžeš využít vlastní stan nebo za příplatek chatky pro 4 - 6 osob. (dle dostupnosti).

Zázemí kempu:
- sociální zázemí - toalety, sprchy, umyvárna
- kuchyňka - umyvárna nádobí, elektrický sporák s el. troubou, mikrovlná trouba, společná lednice, rychlovarná konvice
- prádelna - pračka, sušička
- kiosek s terasou - prodej lihovin, vína, čepovaného (českého) piva, nealko chlazených nápojů, kávy, čaje, dále v nabídce zmrzlina, pizza, sendviče apod.
- zdarma k dispozici připojení na Wi-fi, ohniště, gril

K dispozici:
- volejbalové a nohejbalové travnaté hřiště
- badmintonové travnaté hřiště
- fotbalové brány
- basketbalový koš
- trampolína
- dětské hřiště vč. pískoviště
- míče ( fotbalové, basketbalové, volejbalové, na ragby)
- frisbee
- badmintonový set, set na baseball, pétanque, kroket, stolní tenis, lukostřelba, vzduchová střelba, ringo, pramice, stolní hry, aj.

Strava

Strava z vlastních zásob.

Za příplatek +500 Kč ti zajistíme v sobotu a neděli vydatnou snídani formou buffetu (např.: míchaná vejce, párky, šunka, sýr, müsli, jogurt, makovec, vánočka, džemy, káva, čaj a další). V sobotu večer ti zajistíme grilování (maso, sýry, zeleninový salát, pečivo).

Vodácký zájezd Möll a Isel

Další informace k zájezdu a rezervační formulář najdeš ZDE.

Radim Jaluvka
Autor:
Radim Jalůvka