19. 8. 2020

Mapy.cz - stažení offline mapy

Pro cestování u nás i v zahraničí doporučujeme navigaci pomocí aplikace Mapy.cz. Jak na mapy offline ?

mapy-czMapy.cz jsou na špičkové úrovni a v mnohém předčí starší kolegy z Google, kteří provozují také své mapy. Na rozdíl od Google mají ale české Mapy velmi důležitý turistický mapový podklad, který se právě velmi dobře hodí pro naše aktivní zájezdy. Aby jste u nás, nebo v zahraničí nemuseli používat nákladné data pro připojení k internetu, je dobré si ještě před cestou stáhnout mapové podklady do svého telefonu a získat tak mapy k dispozici také offline (tedy bez nutnosti připojení k internetu).

  • nainstalujte si aplikaci mapy do svého mobilního telefonu. Zde je odkaz pro Android telefony. A zde je odkaz pro Iphone telefony.
  • spusťte aplikaci. V levém spodním rohu uvidíte tři podélné čárky, znázorňující menu aplikace. V tomto menu přibližně uprostřed najdete odkaz na offline mapy.
  • uvidíte seznam zemí, které mají mapy ke stažení. Vyberte svou zemi. Každá země dále bývá rozdělená do dalších částí, aby mapové podklady nezabíraly mnoho místa v telefonu. Vyberte tedy také vhodnou oblast, do které budete cestovat.
  • klikněte na mapu a zvolte stáhnout. Některé telefony Vám navíc nabídnou umístění, kde chcete soubor stáhnout. Dávejte vždy přednost externí kartě před interním uložištěm telefonu.

A to je vše. Nyní můžete Mapy.cz používat také v zahraničí bez nutnosti internetu. Dále budete k efektivní navigaci potřebovat naše naplánované trasy. Jak nahrát trasy do telefonu si ukážeme v dalším článku.

josef-kretinsky
Autor:
Josef Křetinský