12. 3. 2018

Lyžařský ráj na Ukrajině

Na Ukrajině najdeme Alpské středisko Bukovel s 65 km sjezdovek a 14 lanovkami. Také termální lázně, snowpark a veškeré lyžařské zázemí. Ovšem za zcela jiné ceny...

Dnes mám pro Vás naprosto fantastickou a neodolatelnou nabídku. Jedná se o čtyřdenní lyžovačku na Ukrajině. Tato oblast nás zajímá a proto ji jedeme prozkoumat. A Vy se můžete přidat za zcela ojedinělých finančních podmínek. Celková cena Vás nevyjde více, než 6000 Kč (doprava, ubytování, polopenze, skipas):

mapa-bukovelTermín: 21. - 25. 3. 2018
Kam se jede: Lyžařské centrum Bukovel (informace níže)
Ubytování: 4 noci v penzionu s polopenzí (informace níže)
Lyžování: 3 lyžařské dny
Doprava: mikrobusem naší cestovní kanceláře (max 6 osob)

K lyžařskému centru

Cena skipasu asi 650 Kč/den !
Bukovel je nejlepší lyžařský rezort východu. Vybavení srovnatelné s Alpami. Celkem 64 km sjezdovek, 14 lanovek a vleků (většinou sedačky). Více informací najdete zde: https://bukovel.com/en/ Na místě jsou také skvělé termální lázně. Informace zde: https://bukovel.com/en/winter/82/

K ubytování

penzion-bukovel Cena za ubytování je cca 18 EUR/osobu a den s polopenzí.
Penzion je dvoupatrový. V přízemí je jídelna a bar + 1x pokoj 2 lůžkový s příslušenstvím. V prvním patře se nachází 2x apartmán ( 2 lůžkový s příslušenstvím + 3 lůžkový s příslušenstvím ). Ve druhém patře je k dispozici 2x apartmán ( 3 lůžkový s příslušenstvím + 2 lůžkový s příslušenstvím ). Kousek od ubytování máte možnost vyzkoušet pravou ruskou saunu ( cca 100 Kč / osoba / hodina ).
Jasinja je městečko ležící na východě Zakarpatské Ukrajiny. Je to podhorské město s turbázou Edelvajs, ve kterém žije téměř devět tisíc obyvatel. Od slovenských hranic je vzdálen cca 250 km (hraniční přechod Užgorod ). Do centra obce cca 1500 m, dojdete podél cesty s možností nákupu v malých obchůdcích většinou zároveň s hospůdkami . V městečku máte k dispozici banku, i bankomaty, obchody, restaurace. Ke shlédnutí stojí určitě dřevěný kostel poblíž vašeho ubytování. Všude je neskutečná ukrajinská atmosféra, levná vodka. Zkrátka jiný svět.

Stravování

Polopenze je podávána v jídelně penzionu. Výborná ukrajinská kuchyně – snídaně a večeře o dvou chodech – jednotné menu. Pobyt začíná prvním dnem večeří a končí poslední den snídani.

lazne-bukovel

Doprava

Cena dopravy je 2.000 Kč. Maximálně uvezeme prvních 6 z Vás. S rezervací proto neváhejte.

Všechny ostatní výdaje si platíte na místě sami za velmi přijatelné ceny (ubytování 18 EUR, skipas cca 650 Kč/den). Místo je vhodné také na skialpy, sněžnice, procházky.

josef-kretinsky
Autor:
Josef Křetinský