26. 2. 2020

Koronavirus a cestování s FRČÍME

Proč je dovolená pro aktivní lidi vhodná právě v období krize kolem koronaviru ?

Aktuální situace v cestovním ruchu je nepřehledná. A to především díky médiím toužících po senzačních zprávách a novinkách, které po delší době plní jejich jinak jednotvárné stránky. Konečně dostávají požadovanou návštěvnost a čtivost, ovšem šíří polopravdy a paniku.

Svým klientům proto radíme:

  • Čerpejte z více zdrojů informací. Zprávy berte s rezervou, jsou vždy novináři přikořeněné, aby byly čtivé a zajímavé, senzační. Nejednejte na základě komentářů lidí na Facebooku či jiných sociálních sítí. Tyto názory jsou nepodložené a často hysterické. Udělejte si na celou situaci vlastní názor.
  • Necestujte prosím do zasažených oblastí. To ovšem neznamená, že nemáte cestovat do zemí, kde se tyto oblasti nacházejí. Je-li zasaženo Benátsko - nejezděte do Benátek. Tato situace však nemá žádný vliv na cestování na Sardinii, do Livigna, Dolomit nebo například na Sicílii.
  • Vyhýbejte se shromáždění mnoha neznámých osob jako jsou přeplněné bary, fronty, vysokokapacitní lanovky, nádraží, vlaky aj. uzavřené prostory.
  • Pokud se ve velké koncentraci lidí ocitnout musíte, používejte roušku a čas strávený v těchto místech minimalizujte.
  • Jezděte do oblastí, kde je co nejméně lidí - nejlépe do hor, do přírody, na vodu, na kolo. Užijete si stejně krásnou dovolenou, zažijete něco nového a zcela v bezpečí.

Stornování zájezdů naší cestovní kanceláře
Klienti, kteří zruší svůj pobyt svévolně a dobrovolně jsou povinni uhradit storno poplatek podle Všeobecných smluvních podmínek.
Bezpečnostní situaci bedlivě sledujeme za Vás. Pokud se objeví virus v oblastech, kde máme se zájezdem namířeno, sami Vás budeme informovat o změně programu, termínu nebo zrušení celého zájezdu. V tuto chvíli se koronavirus nenachází v žádné destinaci, kde své zájezdy pořádáme. Není nejmenší důvod pro stornování zájezdů. Zbytečně riskujete ztrátu Vašich peněžních prostředků.

Proč jsou naše zájezdy bezpečnější než jiné ?
Specializujeme se na pobyty pro aktivní lidi. Tyto pobyty jsou ve všech případech realizovány v oblastech s velmi malým nebo nulovým výskytem shromáždění lidí. Jezdíme na kolech v přírodě, chodíme po hřebenech hor, chodíme po via ferrata stezkách nebo pádlujeme v kánoi uprostřed řeky. S nebezpečným shlukem lidí se nesetkáváme, nebo jsme schopni toto setkání eliminovat. Na zájezdy jezdíme v autobusech nebo mikrobusech, kde se nesetkáváme s cizími lidmi z jiných zemí. Cestou na zájezdy naše autobusy používají menší zastávky a parkoviště. Stojíme na toaletách, kde nejsou žádní lidé. Naše kempy bývají malé a odstrčené v zapadlé přírodě. Naše pláže jsou spíše opuštěné než plné válejících se turistů. Na našich akcích je riziko nakažení minimální.

Rozumné zdroje informací:

Doporučte naše aktivní zájezdy dalším klientům

kteří mají strach vyrazit na svou běžnou dovolenou do rušných turistických rezortů. Budou Vám vděčni za krásně strávenou, bezpečnou dovolenou.

Děkujeme Vám za důvěru a budeme se těšit na některém z našich zájezdů na viděnou...

team FRČÍME

josef-kretinsky
Autor:
Josef Křetinský