27. 12. 2022

Jižní Vietnam - program zájezdu, ubytování, stravování a doprava

Detailní informace k programu poznávacího zájezdu po jižním Vietnamu.

Program:

1. den - odlet z Vídně:
Odjezd z nástupních míst v ČR a tranzit na letiště do Vídně. Odlet do Vietnamu. (čas odjezdu z nástupních míst a čas odletu bude upřesněn v závěrečných informacích)

2. den - Ho Či Minhovo město:
Program se odvíjí od času příletu do Vietnamu. Po přistání přejedeme autobusem do centra města, kde se ubytujeme. Následně navštívíme válečné muzeum, palác nezávislosti, podíváme se na večerní Saigon z 52. patra mrakodrapu Bitexco, projdeme si tržnici Ben Thanh, uvidíme budovu staré pošty, katedrálu Notre Dame, projdeme pěší zónou Nguyen Hue a Bui Vien. Druhá jmenovaná je plná barů a nočních klubů. Pokud bychom nestihli navštívit všechna uvedená místa, program realizujeme poslední, odletový den.

3. den - Tunely Cu Chi:
Po snídani v 8:00h se vydáme na 50km vzdálený komplex podzemních tunelů a chodeb Cu Chi, které během války sehrály důležitou roli a sloužily jako dopravní a logistický uzel. Byly zde nemocnice, kuchyně, ložnice či sklady zbraní. Navštívíme pagodu Ben Duoc. Odpoledne přejedeme autem (asi 4h jízdy) do delty řeky Mekong do města Can Tho. Cestou zastavíme ve městě My Tho, kde navštívíme hadí farmu Dong Tam a chrám Vinh Trang. Příjezd na hotel okolo 19-20h. Večer navštívíme místní noční trhy s jídlem, kde se navečeříme.

4. den - Plovoucí trhy v deltě Mekongu:
Čeká nás půldenní výlet po řeceMekong, kdy na lodičce navštívíme různá zákoutí delty řeky. Vyjíždí se brzy ráno (5:00h), tak abychom stihli plovoucí trhy hned po východu slunce, kdy jsou nejrušnější a zároveň krásně osvětleny ranním sluncem. Snídani dostaneme s sebou na loď. Na trzích si můžeme koupit například čerstvé ovoce, kávu, pivo nebo polévku či bagetu Banh Mi. Další zastávka bude v továrně na nudle, kde uvidíme jak se vyrábějí tradiční vietnamské rýžové nudle. Projdeme se zahradou s tropickým ovocem a ukážeme si, jak rostou různé exotické druhy. Během plavby proplujeme spoustu malých kanálů a zákoutí řeky. Po obědě přejedeme autem/minibusem do přímořského střediska Mui Ne (asi 8 h jízdy). Ubytování na hotelu v nočních hodinách. Hotel se nachází nedaleko pláže.

5. den - Mui Ne a okolí:
Abychom si odpočinuli po dlouhém přejezdu, dopoledne si dáme volno, které můžeme trávit na nedaleké pláži. Zde je možnost si vyzkoušet vodní sporty jako kitování nebo surfování. Po obědě ve 14:00h nás vyzvedne Jeep, který nám ukáže okolí Mui Ne. Zaveze nás na populární písečné duny, říčku zvanou Fairy Stream (pohádková říčka) a rybářskou vesnici. Na červených dunách si můžeme vychutnat západ slunce.

6. den - Mui Ne a okolí:
Po snídani se vydáme na 40km vzdálenou horu Ta Cu, kde leží nejdelší socha ležícího Buddhy umístěná na kopci v JV Asii. Délka sochy je 49 metrů a veškerý materiál na výstavbu byl zde donesen lidskou silou. Během výstupu na vrchol ujdeme 4 km a převýšení cca 500m. Pokud by někdo nechtěl na výšlap, může zůstat na pláži. Odpoledne volný program. Večer můžeme navštívit některou z mnoha restaurací s plody moře.

7. den - vodopády, kávové plantáže, horské město Da Lat:
Ráno po snídani vyjedeme směr horské městečko Da Lat, které leží v 1500m n. m. V průběhu celého dne ujedeme asi 180km, během kterých budeme mít spoustu zastávek. Uvidíme vodopády Pongour, Sloní vodopád, vnitřkem sochy Buddhy vylezeme až do hlavy sochy, která je 54m vysoká a ze které je krásný výhled na okolí a na Sloní vodopád. Zastavíme na cvrččí farmě, kde si prohlédneme cvrčky v různých životních stádiích a na závěr je máme možnost také ochutnat. Cestou uvidíme nekonečné kávové plantáže a ochutnáme místní kávu. Budeme mít možnost se podívat na cibetky, které produkují nejdražší kávu na světě. Ubytování na hotelu kolem 17-18h. Večer se podíváme na vyhlášenénoční trhy, kde budeme moci ochutnat zdejší speciality.

8. den - výstup na Lang Biang:
Po snídani přejedeme pod nedaleký kopec Lang Biang (2169 m n.m.) a vydáme se na jeho vrchol. Cestou projdeme kávovými plantážemi, borovicovým lesem i džunglí. Při výstupu nahoru ujdeme cca 5 km a vyšlápneme asi 700 výškových metrů. Odpoledne navštívíme květinové zahrady u jezera Xuang Huong. Pokud by někdo nechtěl na výšlap, může absolvovat alternativní program, který bude průvodcem upřesněn.

9. den - vodopád, chrámy, přejezd do Nha Trangu:
Dneska uvidíme další nádherná místa v okolí města Da Lat. Navštívíme buddhistický chrámLinh Phuoc, pagodu Truc Lam a vodopád Datanla, ke kterému je možné sjet na bobové dráze (jízda na bobové dráze není zahrnuta v ceně). Odpoledne nás čeká cca 3h přejezd do přímořského letoviska Nha Trang.

10. den - šnorchlování:
Po snídani nás v 9h vyzvedne autobus a zaveze nás do přístavu. Čeká nás šnorchlování u ostrovů Hon Mun a Hon Mot. Oběd dostaneme na lodi. Budou se podávat mořské plody, zelenina a ovoce. Veškeré vybavení ke šnorchlování nám zapůjčí. Návrat kolem 15:00h. Zbytek dne můžete trávit na pláži, která je asi 10min chůze od hotelu.

11. den - vodopád Ba Ho, výstup na vyhlídku:
Ráno si uděláme výšlap na jeden z kopců v městě Nha Trang. Cesta nahoru má jen cca 1,5km a 300 výškových metrů. Je zde nádherný výhled na město, zátoku a okolní hory. Posléze přejedeme asi 30km k vodopádům Ba Ho, ve kterých je možnost se vykoupat. Návrat na hotel v odpoledních hodinách. Cestou zpět navštívíme čamské věže. V případě zájmu je možno celý den zůstat na pláži a užít si individuální program.

12. den - přejezd do Ho Či Minhova města:
Po snídani nás čeká celodenní přejezd do Ho Či Minhova města. Cca 9h jízdy. Pojedeme soukromým minibusem nebo lehátkovým turistickým autobusem - podle počtu účastníků. Příjezd na hotel ve večerních hodinách.

13. den - odlet z Vietnamu do Vídně:
Před odletem máme možnost navštívit místa, která jsme nestihli první den programu. Případně budeme mít příležitost nakoupit suvenýry. Přejezd na letiště autobusem. Odlet nejčastěji v odpoledních hodinách. Čas odletu bude upřesněn v závěrečných informacích.

14. den - přílet do Vídně a tranzit do nástupních míst:
Přílet do Vídně nejčastěji v odpoledních hodinách (přesný čas bude upřesněn). Tranzit mikrobusem zpět do nástupních míst.

Ubytování:

Ubytování v Saigonu Ubytování máme zajištěno ve 2-4* hotelích a penzionech. Pokoje jsou nejčastěji dvou lůžkové, v některých ubytováních jsou pokoje tří a čtyř lůžkové. Hotely jsou čisté a splňují vietnamské standardy. Součásti pokoje je koupelna se sprchovým koutem, případně vanou, záchodem a klimatizací zdarma. Na všech ubytováních je k dispozici ručník a hygienické potřeby jako šampón, mýdlo či zubní kartáček s pastou. Na každém hotelu je dostupná wifi zdarma. Hotely nabízejí službu vyprání oblečení, které je možné si nechat vyprat do druhého dne za cca 40Kč/kg. Ve Vietnamu jsou podobné zásuvky na 230v jako u nás, takže není potřeba žádná redukce. Ubytování je zahrnuto v ceně zájezdu.

Stravování:

Polévka Pho BoSnídat budeme na hotelu, kde budeme ubytováni. Některé hotely nabízejí snídani formou bufetu, jiné nabízejí výběr ze dvou až třech jídel, např. polévku Pho, bagetu Banh Mi či vejce na různé způsoby. Snídaně jsou zahrnuty v ceně zájezdu. Obědvat a večeřet budeme v dostupných restauracích či pouličních stáncích. Ve Vietnamu je jídlo velmi levné a na ulici se dá naobědvat za 50-80 Kč. Mezi vyhlášená vietnamská jídla patří hovězí polévka Pho Bo, jarní závitky Nem Rán, rýže či rýžové nudle se spoustou zeleniny a masem. Během zájezdu vyzkoušíme různé místní speciality a dobroty, které u nás nekoupíte.

Doprava:

Svoz z nástupních míst je zajištěn mikrobusem pro 9 osob. V ceně zájezdu není zahrnuta letenka z Vídně do Ho Či Minhova města. Cena se pohybuje okolo 18.000-20.000 Kč (dle termínu přihlášení na zájezd). Letenku Ti zajistíme, nebo si ji můžeš zajistit sam v námi navrženém termínu. Ve Vietnamu se budeme převážně přesouvat soukromým vozidlem/minibusem.V závislosti na počtu přihlášených využijeme při delším přejezdu lehátkový autobus. Po městě využijeme místní autobus nebo taxi. Veškeré přejezdy a doprava po Vietnamu a tranzity na letiště jsou zahrnuty v ceně.

Jižní Vietnam - poznávací zájezd s lehkou turistikou:

Více informací o zájezdu a rezervační formulář najdete zde.

Radim Jaluvka
Autor:
Radim Jalůvka