4. 4. 2022

Ferraty Lago di Garda pro rodiče s dětmi - program

1.den: Odjezd z nástupních míst v brzkých ranních hodinnách do Itálie, krátká procházka v Nago Torbole a přejezd na ubytování. Po večeři teoreticky probereme metodiku via ferrat

2.den: po snídani přejedeme do Arca, kde si nacvičíme a ukážeme prakticky pohyb na ferratě, a následně vylezeme cestu Santiero del Colodri, která je ideální pro děti a začátečníky. Ferrata je opravdu jednoduchá, ale nabízí po celou cestu krásné výhledy až na vrchol Monte Colodri. Na vrcholu dáme svačinu, můžeme se s dětmi zapsat do vrcholové knížky a turisticky sestoupíme k autu. Po cestě si prohlédneme Arco, dáme zmrzlinu nebo kávu. Podle únavy se rozhodneme jestli se zajedeme koupat nebo čas využijeme ještě sportovně. Navečer navštívíme krásnou soutěsku Cascate del Varone.

3.den: Po snídani přejedeme k Ferratarunde Cima Rocca, kde je několik snadných ferrat s krásnými výhledy na Gardské jezero. Zpestřením jsou staré válečné tunely z první světové války, kterýma budeme s čelovkama procházet. Poté přejedeme k jezeru se vykoupat a navštívíme historické městečko Canale, kde si můžeme dát pizzu nebo vynikající tiramisu.

4.den: Po snídani si sbalíme věci a vyrazíme na poslední zajištěnou cestu Ballino, případně vybereme nějakou jinou, s ohledem na únavu a kondici. Ballino je krásná vertikální via ferrata s dvěma lanovými mosty, vedoucí vedle vodopádu nahoru. Po sestupu vyrazíme domů na nástupní místa.

Program je vymyšlený tak, aby ho zvládly všechny děti, které jsou zvyklé se hýbat. Není třeba nějaká předchozí zkušenost s lezením nebo horským terénem. Program se dá individuálně přizpůsobit na místě, je zde velký prostor pro všemožné aktivity, takže se nemusíte bát, že by jste se s dětmi nudili.

Pokud máte nějaké dotazy, rádi Vám na ně odpovíme.

Pro rezervaci na tento zájezd stačí kliknout sem.

243120957_10209743318936834_523080536539876323_n
Autor:
Patrik Škoda