11. 11. 2019

Chceš šmírovat průvodce ?

Máš z nějakého důvodu potřebu šmírovat naše průvodce na zájezdu ? Ano - lze to. Zde radíme, jak na to.

Šmírovat, neboli sledovat polohu našeho průvodce může být velmi užitečné. Ptáte se k čemu by to mohlo být dobré ?

Představte si situaci, kdy se na cyklistickém zájezdu rozhodnete vyrazit na vlastní pěst. Nemáte rádi jízdu ve skupině, zdržuje Vás neustále fotografující pán nebo velmi pomalá klientka či rodina s dětmi. Skupina pořád zastavuje a čeká na křižovatkách na posledního účastníka pelotonu. Úplně Vám rozumím. Přesto chcete mít jakousi jistotu, že nevynecháte žádné zajímavé místo, projedete všechna zákoutí, které zná jen průvodce ? Přemýšleli jsme, jak tyto dva problémy skloubit a vymysleli jsme řešení:

Od letní sezóny 2020 bude náš průvodce vybaven sledovacím zařízením. Díky tomu se budete moci do svého mobilního telefonu kdykoliv podívat, kde se průvodce nachází, kudy projel a dokonce Vás navigace navede nejkratší cestou k Vašemu průvodci.
Podobné situace mohou nastat při řešení defektu a nechtěnému oddělení od pelotonu. Samozřejmě také při focení přírodních krás, při rozdělení skupiny na rychlejší a pomalejší, nebo třeba v případě nákupů nebo jen delšího koupání v moři.
Stejný komfort Vám nově umožníme také při sledování autobusu. Nyní již budete vědět, kdy asi autobus přijede k nástupnímu místu, jak je to daleko do kempu, kde náš autobus stojí nebo třeba k místu, kde máme naplánováno složení kol do cyklovleku.

Jak je to celé zařízeno ?

Existuje velmi malý a praktický vyhledávací modul na principu GPS. Tento moduly mají u sebe naši průvodci a jeden je také umístěn v našem autobuse. V pokynech na cestu obdržíte návod, jak si do telefonu nainstalovat velmi jednoduchou aplikaci, ve které uvidíte polohu všech tří sledovacích zařízení. Aplikace zobrazí polohu na mapě a spojí Vás také s oblíbeným plánovačem tras Mapy.cz, Google, Sygic, Locus, apod. Používáme přenosné monitorovací moduly firmy NAMSystem.

josef-kretinsky
Autor:
Josef Křetinský