23. 1. 2022

Bretaň na kole - ubytování

Prodloužený týden v programu zájezdu nám umožňuje ubytování ve dvou kempech na severu a jihu Bretaně. Vybrat si můžete mezi mobilním domkem, stanovým domem nebo vlastním stanem.

Severní kemp

Po příjezdu do Bretaně začínáme cyklistickou etapou z Le Mont St. Michel do Cancale a předměstí St. Malo, kde se nachází náš první kemp. Zde bydlíme, celkem sedm nocí, v mobilních domcích se dvěma oddělenými ložnicemi pro celkem 4 osoby. Každý má své potřebné soukromí pro spánek a využívá v mobilním domku společné WC, koupelnu a příjemnou terasu s posezením. V každém mobilním domku se nachází také kuchyně, kterou však klienti využívají jen minimálně, zejména pro přípravu svých svačinek na trasu. Díky nádobí v místní kuchyňce se Ti také mnohem lépe konzumuje naše zájezdová polopenze.
Velmi podobně je zařízený také stanový dům, který je levnější. V případě stanového domu využívají klienti toaletu a sprchu společnou v kempu. Stejně tak, pokud chceš ušetřit a využiješ ubytování ve vlastním stanu. Společné sociální zařízení v kempu je čisté, pravidelně udržované a na vysoké úrovni.
Celý kemp se nachází na krásné písečné pláži, kde se můžeš koupat nebo se večer příjemně procházet až na okolní skaliska s krásným výhledem na Atlantik. V kempu je také obchod, pračka a sušička, dětské hřiště a další běžné služby. Z kempu je to jen kousek do krásného města St. Malo.

Jižní kemp

Na poslední dvě noci přejíždíme autobusem do dalšího kempu na jihu Bretaně. Zde využíváme ubytování v mobilních domcích nebo v dřevěných chatkách. Kemp je mnohem skromnější, zato skvěle umístěn v dosahu historického města Vannes.

josef-kretinsky
Autor:
Josef Křetinský