30. 10. 2022

Program zájezdu: Dunajská cyklostezka - Wachau na kole

Podrobný program zájezdu.

1. den:
Brzy ráno odjezd z nástupních míst. Dopoledne přijedeme k místu, kde řeka Dunaj vytváří krásné přírodní meandry nedaleko města Pasau. A: Vyložení kol u meandrů Dunaje. Přejezd krásnou přírodní pasáží do městečka Aschach an der Donau s řadou příjemných hospůdek. Dále budeme pokračovat přes městečko Ottensheim dále do Linz, kde máme ubytování v hotelu. Užít si můžeme večerní Linz. (↔ 60 km, ↑ 50 m, ↓ 100 m).

2. den:
A: Přímo z ubytování pokračujeme do Linz s barokními památkami až do Mauthausen, kde je známý koncentrační tábor - prohlídka (↔ 40 km, ↑ 100 m, ↓ 150 m). Ubytování v okolí Mauthausenu.
B: navíc navštíví krásnou obec Enns na kopci s historickou zvonicí, náměstím a příjemným posezením (+20 km).

3. den:
A: Přesun autobusem po proudu řeky. Z Ybbs (středověké památky) do Melk s obrovským klášterem (možná prohlídka) a dále vjedeme do opravdovéhoúdolí Wachau. Mineme hrad Aggstein, prohlédneme si Spitz a zříceninu hradu Dürnstein. Přijedeme až do Kremsu (↔ 65 km, ↑ 100 m, ↓ 150 m).
B: vystoupíme dříve a projedeme si krásný zalesněný úsek s meandry Dunaje z Grein do Ybbs (+20 km), případně zajedeme na dobré víno do sklípků v Mauternbach. Nocleh v Krems. (V dubnovém termínu je trasa upravená, ubytování mimo Krems)

4. den:
A: i B: Z Krems pokračujeme dále podél Dunaje až do města zahrad a květin Tulln s příjemným náměstím, kde naše putování po Dunajské cyklostezce kolem poledne zakončíme. (↔ 40 km, ↑ 200 m, ↓ 250 m). Návrat do nástupních míst ve večerních hodinách.

Zájezd Dunajská cyklostezka - Wachau na kole

Více informací k zájezdu a rezervační formulář najdeš ZDE.

Radim Jaluvka
Autor:
Radim Jalůvka